شرح زندگی نامه شاعر




نیک محمد ولد محمد غوث متخلص به مصور درسال 1330 در یک خانواده متوسط در روستای رحمن خیل بازارک پنجشیر دیده به جهان هستی باز نموده است دروس ابتدایه خویش را در مکتب بازارک پنجشیر آموزش دیده و جهت تحصیلات بالاتر به سال 1345 شامل لیسه مسلکی صنایع گردیده است. بعد از ختم دوره تحصیل درسال 1350 با اخذ شهادتنامه دوره ثانوی مسلکی در رشته هنر رسامی و نقاشی از صنف دوازدهم لیسه متذکره عنوان فارغ التحصیل را حاصل نموده است.

 موصوف درسال 1351 به حیث معلم در لیسه مسلکی تجارت کابل شامل خدمت گردیده و مدت 12 سال وظیفه مقدس معلمی را در لیسه مسلکی تجارت و در لیسه عالی غازی محمد ایوب خان و سپس در لیسه بازارک پنجشیر در راه تربیه و تعلیم سالم فرزندان عزیز وطن صادقانه صرف مساعی نموده است.
 مدتی نیز به حیث تکنیشن اسیستانت در دیپارتمنت بوتانی(نبات شناسی) فاکولته ساینس پوهنتون گابل اجرای وظیفه نموده  است در مربوطات رایاست عمومی مبارزه با بیسوادی به حیث عضو مسلکی در تدوین رسم های کتب درسی سهم فعالانه داشته است که نمونه های رسامی اش زینت بخش صفحات کتاب های مربوط میباشد.
 بعد از مدت 12 سال خدمت صادقانه در معارف کشور بلاخره درسال 1362 به خدمت عسکری اعزام گردید باختم دوره عسکری شامل کورس افسران اکادمی پولیس گردیده بعد از فراغت با تعدیل رتبه ملکی به رتبه خارن من پولیس تعدیل رتبه گردیده و به حیث خبر نگار مجله پولیس در مربوطات ریاست نشرات وزارت امور داخله شامل خدمت نظامی گردیده سمونوال نیک محمد "مصور" درطول مدت 23 سال خدمات نظامی خویش به صفت یک افسر پولیس در مربوطات وزارت امور داخله کشور در بست های خبر نگار مجله پولیس، در بست مدیر پلان حوضه سوم امنیتی پولیس، دربست معاون قیدو قبول قوماندانی شفاخانه مرکزی وزارت امور داخله و دربست آمر عقیدتی سیاسی ریاست خدمات صحیه و مدت 8 سال اخیر را دربست سمونوال به حیث مدیر عمومی پیژند ریاست صحیه پولیس صادقانه به فرجام رسانیده است.

بعد از انجام مدت 35 سال خدمت در بخش های ملکی و نظامی به کشور عزیز خویش سر انجام به اثر تقاضا نامه شخص خودش به سال 1385 به رتبه سمونوالی از مدیریت عمومی پیژند ریاست خدمات صحیه وزارت امور داخله متقاعد گردیده است. موصوف به عنوان یک افسر نظامی و یک شاعر مردمی در دشوار ترین شرایط مادر وطن عزیز خویش را به قصد مهاجرت به هیچ کشوری ترک بگفته است پیوسته در راه تامین امن و نظم برای همشهریان کوشیده و همیشه در آغوش پر مهر میهن و در کنار هموطنان ستم دیده و عذاب کشیده خویش قرار داشته است.

 وی در سال 1350 به سرودن اشعار آغاز نموده اولین پارچه شعرش زیر عنوان(یاد انروز که هم مدرسه بودیم گذشت،درس الفت زکتاب تو گرفتیم گذشت) را به رشته تحریر در اورده است اشعار و ترانه ها مضامین و مقالات عمدتاٌ در مجله پولیس و ندرتاٌ در مجله اردوی ملی و عده ای از روز نامه های شهرکابل اقبال چاپ یافته است.
 و فعلاٌ به صفت عضو مدیریت عمومی نصاب و تالیف کتب در معینیت سواد آموزی خدمت مینماید. به اثر شایستگی اش در امورمحوله به اخذ ترفیع فوق العاده و دریافت مدال صداقت و تقدیر نامه و تحسین نامه ها از طرف مقامات ذیصلاح مورد تشویق و تقدیر قرارگرفته است